Nyckeln till en hållbar träning – Andrea Leijon

Jag tror av personliga erfarenheter att när många antingen inte får de resultaten de vill tillräckligt snabbt eller när de når dem känner att de inte utvecklas ordentligt, det tar liksom stopp. 

Det viktigaste av allt enligt mig är målet, ha en tydlig målbild, det kan vara allt ifrån att springa en mil till att kunna gå ner i split eller ta 100 kg i marklyft. Det viktigaste att tänka på är att sätta ett uppnåeligt mål, om du sprang två gånger för över ett år sedan kanske det är lite dumt att sätta 1 mil som målbild, till att börja med. Börja istället med 1 km, sedan 2 km och därefter öka. Det är väldigt lätt att klanka ner på sig själv när man inte uppnår sina mål eller förväntningar, men man känner sig ofta väldigt stolt när man klarar något. 

Sedan till nummer två, utvecklingen. Det är många som har mål att gå ner i vikt, de kämpar och tillslut lyckas de, men sedan börjar de bli lata och sedan går de upp i vikt igen. Försök att hela tiden flytta dina mål, töj på dina gränser och bli inte bekväm. För du kan alltid bli starkare, snabbare och bättre!

Varför tränar du? Vad har du för målsättning?

Vad är det du vill uppnå och vilka resultat strävar du efter?

Hållbart i längden?

Skulle du kunna träna på det här sättet i princip resten av ditt liv utan att göra avkall på t ex arbete, familjeliv, sociala aktiviteter, egentid och återhämtning? I så fall är det bara att gratulera. Men om du tänker i termer av träning och resultat med en tidsram på ett par veckor, månader eller något år finns risken att du kör på för hårt och fattar ogenomtänkta beslut, med skador som följd. Särskilt om du måste göra stora uppoffringar för att få resten av livet att fungera.

Hjälp?

Absolut kan du uppnå mycket på egen hand, men ibland kan det faktiskt vara bra att be om hjälp, från närstående eller något helt främmande, för att uppnå dina mål på ett så bra och framförallt hållbart sätt som möjligt.

STOPP

Om du märker att ditt träningsliv inte är hållbart – genom att du till exempel tappar motivation, drar på dig skador, upplever viktförändringar, får sömnstörningar eller på något annat sätt inte mår bra – är det hög tid att dra i handbromsen. Det är aldrig för sent att börja ta hand om sig själv och sin kropp, så att du håller för ett långt liv.

Min blogg, klicka HÄR

Instagram – @ocrleijon

// Andrea Leijon

Something is wrong.
Instagram token error.
Follow
Hämta fler