Resan tillbaka efter en tävlingssatsning.

Precis efter min tävlingssatsning inom bikinifitness så hade jag det väldigt svårt med att hitta en balans, med allt ifrån jobbet,livet, träningen men speciellt maten. Jag fick ju äta vad jag ville igen men det tog sitt pris. Jag började vantrivas på jobbet, jag såg en stor förändring i min kropp och i mitt mående. Jag tryckte i mig i princip allt jag hade hemma, eller vad jag var sugen på när jag var och handlade, saker som jag inte fått äta under en längre period pga min satsning och som jag saknade.

Men efter varje tugga av den där pizzan, godisbiten, ja vad som egentligen som kom nära så kände jag av ångesten och illamåendet. Jag såg hur snabbt min kropp förändrades och jag mådde bara sämre och sämre. Till slut hamnade jag i en depression, jag slutade äta helt, jag låg i sängen större delen av det månaderna jag var sjukskriven ifrån jobbet då jag inte hade orken eller ens ville dit. Jag låg hemma med panikångestattacker och skuldkänslor över vad jag hade gjort emot mig själv, men i det stora hela så var jag ändå så sjukt stolt över mig själv för den resan jag gjorde till scenen var något av det bästa jag har gjort. Och jag börjar ta mig ifrån allt det tråkiga! 

Och ja, jag kanske inte är helt återställd ifrån min depression men jag har en bättre fysik offseason och välmående nu än vad jag någonsin haft och i höst ska jag göra om min satsning men på rätt sätt. Jag ska inte tillbaka till att försöka förstöra min kropp utan hitta en balans i livet. Det är något otroligt viktigt inom fitnessbranschen tror jag, att hitta en balans.

Nu är det lite mer än ett år sen jag tävlade första gången och jag har hittat glädjen till träningen igen, glädjen till att gå till jobbet, jag har funnit en balans när det kommer till maten då jag fått hjälp med den och nu har jag som sagt en bättre fysik offseason än vad jag någonsin haft. Jag känner GLÄDJE till träningen, jag har hittat min grej och det är att lyfta vikter på gymmet. 

Det är olika för alla och det gäller att var och en ska hitta sin grej, så se till att besöka Sportgalan den 8-9 April för att hitta just din grej eller för att få inspiration till träning eller en extra boost! 

Instagram 

// Sara Bäckman