ROAD TO SUCCESS

Varför är det så att gymmet är ett läskigt ställe om man inte är van vid det? 

Bilden och myten om att det bara är de biffiga tatuerade killarna som lyfter jättetungt i gymmet börjar suddas ut, men än finns det folk som inte vågar sig ner där, vad beror detta på? Är det känslan av att man inte vet vad man gör när man står i det öppna gymmet med massa vikter och träningsvana människor som man tror kan så mycket mer om teknik och träning än dig själv? Eller är det något helt annat?

För mig och många andra som tränar flera dagar i veckan är gymmet den bästa platsen som finns. Det är stället utan krav, där vi träffar likasinnade människor och man får släppa alla tankar. Det enda som betyder något för stunden är fokuset på vikterna, spänsten och uthålligheten under passet. 

Gymmet är till för mig lika mycket som det är för dig, den vane gymmaren som alltid står med de tyngsta vikterna som för nybörjaren som kämpar sig igenom sitt första pass. Tjock, smal, stark, svag, lång, kort, här spelar det ingen roll vilken kroppstyp du har, det som spelar roll är att du är där för att bli en bättre verision av dig själv. Om det så gäller att släppa en dålig tanke, glömma en dålig dag, bli på bättre humör, bli starkare, bli mer uthållig, så är gymmet till för dig. 

Jag är så glad att denna bilden om att gymmet är till för en viss sorts människor sakta men säkert suddas ut. Än finns det många som fortfarande inte vågar sig ut i gymmet.

Mina tips:

  1. Gå dit när det är som minst folk. Ta en lördagsförmiddag eller mitt på dagen en vardag.
  2. Gör dig bekant med gymmet. Vad finns var? Vilka maskiner och vikter är det du är intresserad av att använda? Ta reda på var i gymmet dem finns.
  3. Boka en gymträff med en av instruktörerna som visar dig runt i gymmet.
  4. VÅGA! Ingen kommer döma dig, blickarna då får är antingen du som inbillar dig eller så är det för ingen sett dig där innan och dem tänker ”vad kul med någon ny på vårt gym”. För JA gymmet är lika mycket ditt som det är snubbens bredvid dig.
  5. Var väl förberedd. Skriv ner i telefonen eller på ett helt vanligt papper vilka övningar du ska köra. Detta kommer underlätta såå mycket för dig och din träning kommer bli mer effektiv.
  6. Ha kul!

Eller så kan du bara skita i mina tips, ta på dig hörlurarna och köra ditt race. Det bästa med träning är att alla kan! Vad det än gäller i livet handlar det oftast bara om att ta steget och våga för i 99% av fallen så är det inte alls så läskigt eller farligt som du har byggt upp att det kommer vara.

Kram Carolina Lundh

Instagram: Lalacarro

Carolinas Blogg, klicka här